Artikel: Workshop ‘Met vrouw en macht’: de effectiviteit van vrouwennetwerken

Workshop ‘Met vrouw en macht’: de effectiviteit van vrouwennetwerken

Graag nodigen we u en/of de voorzitter of bestuursleden van het vrouwennetwerk in uw organisatie uit voor een workshop op 26 mei a.s.


WANNEER:
    Donderdag 26 mei, 16.00 – 18.30 uur

WAAR:
          Delta Lloyd, Spaklerweg 4, Amsterdam

VOOR WIE:
   Voorzitters (bestuursleden) vrouwennetwerken, D&I consultants (N.B. uitsluitend van bedrijven die lid zijn van het Opportunity-netwerk)

WAT:
            Workshop ‘Met vrouw en macht’: de effectiviteit van vrouwennetwerken.          

Bedrijfsnetwerken voor vrouwen hebben zowel een persoonlijke als een zakelijke meerwaarde.

Op persoonlijk vlak vormen ze een vehikel voor individuele loopbaanontwikkeling, sociale ondersteuning en professionele hulp en motivatie.

En zakelijk gezien kan de organisatie in kwestie rekenen op vaardigere en meer betrokken medewerkers, betere interne communicatie, een ‘vrouwvriendelijker’

imago en – last but not least – advies en ondersteuning bij het strategische diversiteitsbeleid.

Tijdens de workshop wordt ingegaan op de vraag hoe dergelijke netwerken effectief kunnen opereren. In aanwezigheid van experts en ervaringsdeskundigen kunt u uw visie aanscherpen en ervaringen uitwisselen aan de hand van good practices. Maar ook aan de hand van vragen en dilemma’s als: Willen we een vrouwennetwerk of een diversitynetwerk zijn? Wie vormen onze doelgroep? Hoe kunnen we onze netwerkbijeenkomsten optimaal vorm en inhoud geven? Kunnen/willen we ook een bijdrage leveren aan het diversiteitsbeleid binnen onze organisatie?
In het verlengde van het Opportunity-motto 2011 “Van organisatie commitment naar persoonlijk engagement”, gaan we tijdens de workshop ook in op de persoonlijke rol van deelnemers: Wat kan ik bijdragen aan de carrièreontwikkeling van vrouwen in mijn organisatie vanuit mijn rol in het vrouwennetwerk?

De meeting (workshop) is bedoeld om de netwerken met elkaar in contact te brengen en hen van informatie en inspiratie te voorzien, zodat ze verdere stappen kunnen zetten, hun dilemma’s kunnen ‘tackelen’ en effectief met hun werkplan aan de slag kunnen. 

We bouwen hierbij onder meer voort op de Opportunity publicatie ‘Netwerken voor zakenvrouwen: praktijkgids over het opzetten en runnen van een bedrijfsnetwerk’.

AANMELDEN?
Dat kan via een reply op deze uitnodiging.

Per organisatie zijn max. 3 plaatsen beschikbaar.

Meer informatie: mberkel@opportunity.nl  of  020 – 426 5890.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Nieuwsbrief

Aanmelden:
Afmelden:

RSS LinkedIn Twitter

Laatste tweets